Enkla lösningar för störande problem

krocketspel

Krocketspel – Läs detta innan du köper krocketspel!

Krocket som är så roligt tänker du. Det ska vi ha till helgen så att barn och vuxna kan göra något vettigt tillsammans. Men det finns problem med krocket som du bör vara medveten om innan du köper ett set.

För det första ska du veta att krocketspel regler kan variera. Det finns äkta och oäkta och det kan bli en hel del tjafs om vad som gäller. Kanske bäst att satsa på Yatzy istället och skriva ut kompletta yatzyregler som ni kan enas om då ni sitter i bersån och spelar…

Men det största problemet med krocket är inte reglerna. När ni väl har enats och bestämt er för hur ni ska spela så kan det bli många omgångar. Även om ni har köpt ett krocketspel som är bäst i test och gjort av material som ska hålla för evigt så kan det bli gammalt.

Det värsta med ett gammalt krocketspel är att det kanske inte längre har alla delarna och då får ni problem. Hur ska vi lösa detta? Jo, det gör vi redan innan vi köper krocketspelet!

Utrustningsproblem och lösningar på dessa

Att köpa ett krocketspel för 6 personer är inte som att köpa en elskoter till barn. Det är mycket billigare och du har många möjliga märken och butiker att välja från. Men betänk att du faktiskt kan få problem med utrustningen.

Problem med klubbor

Problem: Ett av de främsta utrustningsproblemen i krocket är skadade eller felaktigt viktade klubbor. En skadad klubba kan påverka skottens noggrannhet och kraft.

Lösning: Inspektera regelbundet klubborna för slitage. Byt ut klubbhuvudet eller handtaget om de är skadade. Överväg att investera i klubbor med justerbara vikter för att passa olika spelarpreferenser. Läs recensioner av det krocketspel som du vill köpa för att ta reda på om klubborna håller måttet.

Bågar med fel

Problem: Böjda eller lösa bågar kan avsevärt förändra spelets gång.

Lösning: Kontrollera före varje match att alla bågar är ordentligt satta i marken och att de är i gott skick. Använd bågar gjorda av hållbara material som stål för att minska böjning och brott.

krocket båge
Det gäller att ha väl fungerande bågar när du spelar krocket!

Dåliga bollar

Problem: Bollar som är avhuggna eller har ojämna ytor kan rulla oförutsägbart.

Lösning: Använd högkvalitativa, reglerande krocketbollar och byt ut dem om de visar tecken på slitage. Förvara bollarna ordentligt för att förhindra skevhet eller skada. Låt inte yngre barn leka med bollarna när ni inte spelar krocket. Då ökar risken för att de skadas eller försvinner!

krocket boll
Sprickor i bollen är inte bra

Ojämnt spelplan

Problem: En ojämn gräsmatta kan leda till orättvisa fördelar eller nackdelar.

Lösning: Underhåll spelplanen regelbundet. Klipp gräsmattan till en jämn höjd och ta bort skräp eller hinder innan matchen. Förlägg eventuellt spelet till en plats där marken är jämn som en ledig fotbollsplan.

Ta itu med fusk

Det spelar ju ingen roll om ni spelar Yatzy eller är igång med ett krocketspel. Fusk är inte kul. Det är sant att vi kan vara benägna att fuska i krocket för att till exempel hjälpa kompisar men detta bör verkligen inte få förekomma.

Flytta bollar olagligt

Problem: Spelare kan diskret flytta bollar för att få en fördel.

Lösning: Implementera en krocket regel där endast spelaren vars tur det är kan röra bollarna. Ha en opartisk domare eller observatör för officiella matcher.

Ändring av utrustning

Problem: Spelare kan ändra klubbor eller bollar för att påverka deras prestation.

Lösning: Inspektera regelbundet utrustning för manipulering och fastställa stränga straff för dem som ertappas med att ändra utrustning.

Falska poängpåståenden

Problem: Tvister om poäng kan leda till argument och orättvist spel.

Lösning: Håll ett synligt styrkort och kom överens om en tillförlitlig metod för resultaträkning. Att använda en neutral målvakt kan också hjälpa.

krocket frimärke

Hantera gammal och felaktig utrustning

Ett gammalt krocketspel kanske ska kasseras för ett nytt. Var ärlig och skaffa ny utrustning i god tid. Att vara sentimental omkring ett krocket set är sällan smart för det kommer inte att vara ett argument när spelare börjar klaga på att det inte fungerar.

Regelbunden inspektion och byte

Gammal och felaktig utrustning hindrar inte bara fair play utan kan också vara osäker. Genomför regelbundna inspektioner och byt ut all utrustning som inte längre uppfyller standard spelvillkor.

Investera i kvalitet

Även om initialkostnaderna kan vara högre så lönar det sig att investera i kvalitetsutrustning i det långa loppet genom hållbarhet och konsekvent spel. Det betyder dock inte att du uteslutande köper krocketspel bäst i test. Läs recensioner och omdömen och gå på magkänslan så blir det rätt.

 

Sammanfattningsvis kan vi säga att det handlar om att att upprätthålla utrustningens kvalitet, fastställa tydliga krocket regler mot fusk och att investera i hållbara krocketutrustning om du vill få lyckade krocketspel hemma i trädgården. Har du bara tänkt på detta innan du köper så har du löst problemen innan de uppstår! På så vis kan alla  spelare njuta av en rättvis, konkurrenskraftig och njutbar krocketupplevelse.

Relevanta produkter

VidaXL krocketspel är till för 4 spelare och är gjort av klassiska material.
Träningsmaskiner.com har också ett krocketspel som håller god kvalitet.
Partykungen har ett krocketspel för 6 som är lite dyrare.