Enkla lösningar för störande problem

jobba på dator

Hur kan jag tjäna pengar hemifrån från datorn?

För dig som vill tjäna extra pengar vid sidan av jobbet så kan det vara enkelt ordnat om du bara har en dator och internetuppkoppling. Det går att göra många spännande saker online såväl som offline med hjälp av en bra dator.

Om du vill tjäna pengar hemifrån så kan följande tips vara perfekta för dig. Läs och fundera lite på vad som skulle kunna passa bäst för dig. Var inte rädd för att testa något nytt. Sanningen är att det idag är ganska lätt att förstå nya programvaror om du bara har hyfsad datorvana så ponera möjligheten att göra något du inte har gjort förr.

Tjäna pengar hemifrån gratis med dator:

 1. Jobba som frilans

Du kan erbjuda dina tjänster som frilans. Detta är ett smart sätt att börja tjäna pengar hemifrån med dator utan extra kostnader. Du behöver bara nå ut till rätt klientel vilket du kan göra online via plattformar och forum.

Exempel på vad du kan göra som frilans är:

 • Skriva texter
 • Redigera bilder
 • Grafisk design
 • Programmering
 • Korrigera text
 • Ladda upp material online
 • Hjälpa till med digital marknadsföring
 • Skapa videos
jobba hemifrån
Det finns så mycket som du kan göra från din dator!
 1. Jobba som virtuell assistent

Om du är bra på ett annat språk så kanske du kan använda kvällar till att jobba som virtuell assistent på din dator. Då är det ju kontorstider i andra länder där hjälpen behövs. Kanske kan du även få virtuella assistent jobb i Sverige för helger och kvällar.

Du kan jobba via din dator såväl som din smartphone för att ge stöd till företag på distans. Det kan vara så enkelt att du ska svara i telefon och anteckna vem som ringde för att låta företaget svara nästa dag.

 1. Tjäna pengar på enkäter online

Om du vill minska din exponering för EMF så kan det förstås vara klokt att undvika mobilen och enbart jobba på en stationär dator. Delta i online-undersökningar och forskningsstudier. Det finns till och med uppdrag som inte alls kräver att du sitter vid datorn. Du kanske kan få testa krocketspel eller en ny tandkräm!

tjäna extra pengar hemma

 1. Skapa innehåll för att tjäna snabba pengar hemifrån

Innehåll online har ett värde. Det råder det inga tvivel om. Du kan starta en blogg eller kanske en Youtube-kanal för att tjäna pengar på annonser och sponsorer. Om du är duktig och har en intressant podcast så kan du nå ut till många och börja rekommendera produkter och tjänster.

När du har en stor publik så kan du börja jobba med medlemskap för att kunna skicka riktad reklam och tjäna mycket mer på ditt innehåll. Det här är fullt möjligt men kom ihåg att det kan ta lite tid innan det blir snabba pengar.

Det fina med den här typen av extrainkomst är att du verkligen kan tjäna pengar hemifrån gratis. Du kan börja med gratis blogg och även lära dig allt du behöver veta från videos och artiklar online. Det enda det kommer att kosta dig är din tid och ditt engagemang så se till att du har fokus på det som verkligen intresserar dig så att extrajobbet blir riktigt roligt.

 1. Kom igång med e-handel

Med en enkel dator kan du börja sälja online och du behöver inte ha butik eller ett lager. Visst kan du sälja faktiska saker från ditt hem med hjälp av plattformar som Ebay och Etsy. Men du kan också dra igång med dropshipping och enbart fungera som en mellanhand mellan svenska köpare och kinesiska fabriker.

Du kan också sälja digitala produkter från din dator. Kanske är det sådant som du själv producerar som guider, böcker och mer. Kanske säljer du som affilitate så att du får en viss procent varje gång du säljer en produkt åt ett annat företag.

 1. Sälj bilder

Om du har ett stort intresse av bilder och foto kanske du kan tjäna pengar hemifrån på detta. Det finns bildarkiv som kan betala för professionella bilder. Det finns också bildbaser som Unsplash där det går att tacka den man får bild med genom en mindre betalning.

 1. Undervisa eller fungera som handledare

Du kan också fungera som lärare eller handledare via din dator och nätet. Det kan finnas studenter som är villiga att betala för att få din hjälp. Det du är bra på är också det som du kan lära andra. Detta förutsatt att du är bra på att förklara.

Du kan också skapa videos eller podcast där du lär andra det du kan. Dessa kan fungera som lockbete för att få kurser med dig eller för att köpa en handbok som du har skrivit.

jobba tillsammans
Kanske kan du jobba tillsammans med en vän
 1. Affiliate marketing

Vi har varit inne på detta men affiliate marketing tål att nämnas igen. Rent praktiskt så går detta ut på att du marknadsför tjänster och produkter. Om någon köper via dina länkar eller med den kod som du erbjuder så kommer du att få betalt för detta. Du tjänar provision.

Det finns folk som lyckas så väl med att tjäna pengar hemifrån på affiliate marketing att de till sist får säga upp sig för att det blir ett heltidsjobb. Men var medveten om att detta kräver ett stort engagemang från din sida och att det kan ta lång tid innan du lyckas.

 1. Investera

Detta är inte samma sak som att tjäna pengar hemifrån gratis men kan vara av intresse om du har pengar över för att spara och investera. Det finns plattformar där du kan investera i aktier eller handla med kryptovaluta. Var bara väl medveten om riskerna du tar om du ger dig in på den här typen av handel. Det finns vissa typer av investeringar som kan liknas vid spel då de är snabba och faktiskt hänger mer på tur än på att förstå marknaden på rätt sätt.

Innan du börjar tjäna snabba pengar hemifrån

Kom ihåg att varje metod kräver olika färdigheter och nivåer av engagemang och att det är viktigt att undersöka och förstå riskerna, särskilt i aktiviteter som att investera. Utöver detta kan vi rekommendera att du väljer något som du är intresserad av.

När du tjänar pengar hemifrån på din dator genom att göra något som du gillar så blir det ju en form av hobby. Då kommer det inte att kännas som ett extrajobb som du helst hade velat vara utan om det inte vore för behovet av extra pengar.