Enkla lösningar för störande problem

Hur motverkar jag högt ögontryck på naturlig väg?

Det är viktigt att vara uppmärksam om högt tryck i ögat eftersom detta kan utvecklas till Glaukom som är en allvarlig ögonsjukdom. Normalt sett så kommer du att få förslaget om ögondroppar av din ögonläkare om du har högt ögontryck, men finns det inga naturliga vägar att gå?

Om trycket i ögat blir för högt kan det förstöra nerver och leda till blindhet. Vi tar en titt på några naturliga behandlingar för att minska trycket i ögat:

En bättre diet kan hjälpa

Om du lägger om din kost och äter mer av nyttiga matvaror som fullkorn, frukt och grönt kan det vara bra för din ögonhälsa och motverka för högt tryck. Det finns inga bevis på att detta kan bota Glaukom men det kan vara så att en god kosthållning kan bromsa utvecklingen och dra ner på tryck i ögon och hjärna.

Livsstilsförändringar som hjälper

Du kan också försöka jobba med din livsstil för att motverka högt tryck i ögonen. Om du undviker stress och aktiviteter som är för ansträngande för dig kan det vara bra.

Testa yoga och olika former av meditation. Andningsövningar är väldigt bra för dig som vill motverka högt tryck i ögonen. Lär dig andas djupt och gör detta regelbundet.

Dra ner på kaffedrickande såväl som intaget av alkohol och sluta snusa och röka!

Kostillskott som kan hjälpa

Det är viktigt att du får i dig gott om antioxidanter, vitamin C och A för att ge ett gott stöd för dina ögon. Dessutom är det inte dumt att genomföra en reningskur med jämna mellanrum för att få ut toxiner ur kroppen.

Du kan börja med intervallfasta så att du får en längre sträcka varje dygn där kroppen inte behöver hantera mer mat som kommer in. Du kan också testa särskilda kurer som du använder för att till exempel rena kroppen från parasiter.

Relevant video

Dr Sten Ekberg förklarar hur du kan fasta för hälsans skull